Crocodile

Francis Luypaert werkte als binnenhuisarchitect reeds mee aan een veelvoud aan uitgebreide projecten in de buurt van Kortrijk. Op dit moment steekt hij zijn handen stevig uit de mouwen op de Grote Markt van de stad. Daar opent binnenkort een gloednieuwe apotheek: Crocodile. Fineerhout van DIMEC vormt een belangrijke basis in dit project. Francis nam ons mee voor een bezoek en vertelde ons meer over de realisatie.

“Crocodile is zoveel meer dan een gewone apotheek. Eigenlijk kun je het beter een ‘sanotheek’ noemen, want alles staan in functie van gezondheid en welzijn. Je kunt er dus medicijnen halen, maar bijvoorbeeld ook make-up, oliën en zelfs parfums. Het pand heeft een rijke geschiedenis, en doet al sinds het einde van de 19e eeuw dienst als apotheek. Het is dus zeker een mooie eer om hieraan mee te mogen werken.

 

Die historiek zie je ook onmiddellijk aan het gebouw. De parel van het pand is zonder twijfel het glas-in-loodraam vooraan. Dat geeft de ruimte een unieke look. Maar qua inrichting bleef Crocodile redelijk traditioneel. Die weg wou ik zelf niet meer bewandelen. Crocodile moest niet de zoveelste wit-grijze apotheek in ons land worden. We wilden een moderne en warme toets geven aan de inrichting: eentje die correspondeert met de persoonlijke service die je hier kan ontvangen.

 

Ik heb gekozen om hier te werken met gerookte eik van DIMEC. Dat is een enorm warme houtsoort, en dat werkt zeer uitnodigend. Daarnaast is het een heel degelijk product: het is makkelijk te poetsen en het is redelijk krasbestendig. Bovendien vormt het een mooi contrast met het beton dat we hier tegen gebruiken. Beton is een bijzonder kil materiaal, en daar kan gerookte eik fineer zeker tegenwicht aan bieden. Het geheel geeft zo niet alleen een heel verzorgde, maar ook een zeer unieke uitstraling. Soms heb je fineer nodig om kracht en karakter in een project te krijgen. Dat is hier zeker het geval.

 

Een heleboel van de meubels die in deze apotheek zullen staan, maken wij volledig zelf in onze meubelschrijnwerkerij, Ligne Leopard. Zo kunnen we onze klanten steevast beloven dat de inrichting volledig op maat zal zijn van hun eisen, wensen en verwachtingen. De presentatietafels voor de make-upartikels hebben wij bijvoorbeeld zelf gemaakt, ook met gerookt eik fineer. De fineerplaten van DIMEC zijn zeer kwaliteitsvol, dus kunnen we er makkelijk en vlot mee aan de slag. Bovendien zijn ze heel stipt: iets waar wij, in deze branche, zeker nood aan hebben. Je klanten verwachten immers ook dat je je deadlines respecteert. In zo’n situatie is het fijn om samen te werken met een fineerleverancier die dat volledig begrijpt.

 

Francis Luypaert vertelde ons graag nog meer over zijn zaak en zijn projecten. Benieuwd naar zijn redenen om voor DIMEC te kiezen? Lees hier de testimonial.

 

Wil je zelf een project bespreken met Francis Luypaert? Meer informatie over zijn interieurarchitectenbureau vind je op http://www.francisluypaert.be/. Ook benieuwd naar ons gerookt eik fineer? Bekijk dan zeker onze Premium-selectie. Of bespreek onmiddellijk jouw project met onze fineerexperts. Contacteer ons en we bespreken samen de mogelijkheden.

Vraag stalen aan

Ontdek fineerhout met al je zintuigen en leer het materiaal écht kennen of overtuig je klanten van de houtkeuze.

Haal een staalkaart in huis

Vraag een offerte aan

Staat je project in de startblokken, maar ontbreken de cijfertjes nog? Onze fineerexperst helpen je graag verder.

Vraag offerte aan