Onze zoektocht naar het beste hout

Dimec Scouting netwerk (icoon)Al sinds 1988 staat DIMEC garant voor het meest natuurlijke en diverse gamma aan fineersoorten in de Benelux. Onze werkethiek wordt gekenmerkt door een continu streven naar degelijkheid. De fineerexperten gaan hiervoor niet enkel op zoek naar het beste hout voor onze collectie. Ze helpen je ook met veel plezier verder in de zoektocht naar de perfecte houtsoort met het juiste karakter en de uitstraling die nodig is voor jouw project of realisatie.

Zo gaan de experten van DIMEC actief op zoek naar het meest duurzame en kwaliteitsvolle hout voor de productie van ons fineer. Met hun vakkundig oog beoordelen zij de uniciteit en degelijkheid van elke nieuwe houtsoort. Zo komt enkel het allerbeste materiaal in aanmerking voor verwerking. Geen wonder dat fineer van DIMEC zo veelvuldig gebruikt wordt in het ontwerp van onder andere unieke interieurs, prachtige meubels en zelfs uitzonderlijke jachten. Een breder overzicht van de mogelijkheden die fineer je biedt, vind je hier.

DIMEC biedt je de keuze uit ruim 130 fineersoorten, onderverdeeld in drie verschillende categorieën: Essentials, Fantasy en Selection. Je vindt altijd wel een geschikte houtsoort voor jouw project. Elke soort heeft immers zijn eigen karakter en eigenschappen. Zo krijg je steevast realisaties die uitblinken in uniciteit. Het bewijs dat fineer zelfs de meest creatieve projecten mogelijk maakt, vind je op onze inspiratiepagina.

Onze zoektocht naar het beste hout is slechts één onderdeel van de brede DIMEC kwaliteitsgarantie. We bieden je bovendien de garantie dat het gebruikte hout enkel komt uit verantwoord beheerde bossen. Door gebruik te maken van geavanceerde technieken en machines, behouden we nadien de beste aspecten van elke boomstam. Zo krijg je keer op keer uit unieke fineerplaten met karakter en uitstraling, verwerkt met het grootste respect voor het bos. Bovendien voldoet het meeste fineer van DIMEC aan zeer strenge kwaliteitseisen, opgesteld door het Forest Stewardship Council (FSC). Zo krijg je als klant enkel de allerbeste fineerplaten tegen correct berekende tarieven. Lees meer over ons streven naar milieubewustheid.

De DIMEC specialisten delen met veel plezier hun kennis met onze klanten en staan je graag bij in je zoektocht. Maak een afspraak en bespreek samen met hen de mogelijkheden.

Waarom kies je voor DIMEC?

Kwaliteitsgarantie

Ons streven naar kwaliteit begint reeds in het vroegste stadium van de fabricatie.

Lees meer

Ecologie

Van boomstam tot fineerplaat draagt DIMEC de grootste zorg voor het milieu.

Lees meer

Levervoorwaarden

Wie een bestelling plaatst bij DIMEC is verzekerd van een vlotte en kwaliteitsvolle levering.

Lees meer

Bespreek je project

Wil je fineer gebruiken in je toekomstige project? Ontdek je mogelijkheden en bespreek ze met een fineerexpert.

Maak een afspraak

Vraag stalen aan

Ontdek fineerhout met al je zintuigen en leer het materiaal écht kennen of overtuig je klanten van de houtkeuze.

Haal een staalkaart in huis

Vraag een offerte aan

Staat je project in de startblokken, maar ontbreken de cijfertjes nog? Onze fineerexperst helpen je graag verder.

Vraag offerte aan