DIMEC: ecologisch verantwoord fineerhout

Dimec Ecologie (Icoon)DIMEC houdt van hout. We doen er dan ook alles aan om dit edele product zo veel mogelijk te respecteren. Van boomstam tot fineerplaat draagt DIMEC de grootste zorg voor het milieu. Die gedachtegang vertaalt zich onder andere in een duurzaam en kwalitatief productieproces. Zo kun jij genieten van prachtige fineercreaties, en kunnen onze komende generaties blijven beschikken over de meest groene bossen.

Wist je dat fineer, in vergelijking met massief hout, een zeer milieubewuste keuze is? Door de boomstam te versnijden in zeer fijne vellen, haal je een maximaal rendement uit het materiaal. Zo bekleed je dus een grotere oppervlakte met minder hout. Lees meer over fineer en het productieproces op deze pagina..

FSC ® -gecertificeerd

DIMEC is gecertificeerd door FSC ® (Forest Stewardship Council ®), een organisatie die streeft naar optimaal bosbeheer. Reeds sinds 1993 staan zij in voor een duurzame wereld volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Enkel houtverwerkingsbedrijven die zich verbinden tot strenge eisen op het gebied van milieubewustzijn mogen pronken met dit keurmerk. DIMEC is meer dan trots om dit label te mogen dragen. We dragen op die manier optimaal bij tot een groenere wereld, zonder enig verlies van kwaliteit.

Hout uit ecologisch verantwoorde bossen

Door het FSC  ® -certificaat ben je als klant zeker dat de meeste fineersoorten van DIMEC afkomstig is uit ecologisch verantwoorde bossen. Dit betekent onder andere dat er niet meer hout wordt gekapt dan wat de aangroei toelaat, de bosarbeiders genieten van de meest optimale werkomstandigheden en er gestreefd wordt naar een versterking van de lokale economie. Zelfs de meest exotische houtsoorten uit onze collectie voldoen aan deze eisen. Bij DIMEC gaan kwaliteit en ecologie zo hand in hand.

Meer informatie over FSC ® (Forest Stewardship Council ®) en hun streven naar duurzaam bosbeheer, vind je op hun website: www.fsc.be.

Een duurzaam productieproces

Ook tijdens het productieproces houdt DIMEC rekening met zowel de natuur als jouw gezondheid. Zo bevat onze lijm geen enkel spoor van formaldehyde: een onaangenaam geurende stof die bovendien kankerverwekkend is. Daarnaast maken we louter gebruik van hoge densiteit MDF-platen, die een stuk ecologischer zijn dan zijn alternatieven. Een keuze voor DIMEC komt dus zowel de mens als natuur ten goede.

Waarom kies je voor DIMEC?

Kwaliteitsgarantie

Ons streven naar kwaliteit begint reeds in het vroegste stadium van de fabricatie.

Lees meer

Scouting netwerk

De experten van DIMEC gaan actief op zoek naar het beste hout voor de productie van ons fineerhout.

Lees meer

Levervoorwaarden

Wie een bestelling plaatst bij DIMEC is verzekerd van een vlotte en kwaliteitsvolle levering.

Lees meer

Bespreek je project

Wil je fineer gebruiken in je toekomstige project? Ontdek je mogelijkheden en bespreek ze met een fineerexpert.

Maak een afspraak

Vraag stalen aan

Ontdek fineerhout met al je zintuigen en leer het materiaal écht kennen of overtuig je klanten van de houtkeuze.

Haal een staalkaart in huis

Vraag een offerte aan

Staat je project in de startblokken, maar ontbreken de cijfertjes nog? Onze fineerexperst helpen je graag verder.

Vraag offerte aan