Ontdek de voordelen van DIMEC fineer

Fineerhout van DIMEC wordt verwerkt in zeer uiteenlopende realisaties, gaande van decoratie, keuken- en interieurprojecten tot zelfs jachtbouw of de aankleding van het Brussels Parlement. De reden hiervoor is eenvoudig: ons fineerhout biedt unieke voordelen ten opzichte van andere materialen bij de realisatie van projecten. We geven je graag een overzicht.

Kwaliteit en duurzaamheid voorop

Om aan die hoge kwaliteitseisen te voldoen wordt al ons fineer steeds aan een streng selectieproces onderworpen. Onze specialisten gaan actief op zoek naar de meest unieke en kwalitatieve houtsoorten om de DIMEC collectie te vervoegen. Op die manier blijft enkel het beste hout bewaard voor de creatie van onze wandpanelen en meubelplaten. Zo garanderen we keer op keer de meest natuurlijke uitstraling. De keuze voor DIMEC fineerhout staat dus telkens gelijk aan een keuze voor degelijkheid. Ontdek meer over ons streven naar kwaliteit.

DIMEC is bovendien gecertificeerd door FSC (Forest Stewardship Council), een organisatie die streeft naar optimaal bosbeheer. Enkel producten die voldoen aan de strikte sociale, ecologische en economische criteria, krijgen het FSC-keurmerk. DIMEC is meer dan trots dat het merendeel van ons fineer dit label mag dragen. Op die manier dragen we optimaal bij tot een groenere wereld, zonder enig verlies van kwaliteit. Onze ecologiepagina geeft nog meer tekst en uitleg.

Fineerhout met een persoonlijke toets

Niet alleen wie ecologie en duurzaamheid belangrijk acht, maakt met fineerhout een goede keuze. Ook wie de voorkeur geeft aan een unieke en persoonlijke uitstraling, kiest best voor fineerhout. Ons aanbod aan fineer is enorm uitgebreid, en toch heeft elke fineerplaat zijn eigen karakter en eigenschappen. Die uniciteit weerspiegelt zich onmiddellijk in jouw projecten. Neem een kijkje in ons uitgebreide aanbod en laat je verrassen. Er is geschikt fineer voor elk project.

Het bewijs dat fineerhout van DIMEC unieke en creatieve realisaties mogelijk maakt, vind je op onze inspiratiepagina. Op die manier krijg je niet alleen een beeld van de mogelijkheden die DIMEC fineer je kan bieden, maar vind je ook inspiratie voor jouw toekomstige realisaties.

Natuurlijk hout, en toch zo veel meer

Fineer biedt enkele voordelen die je niet terugvindt bij massief hout. Het product heeft een mooie en luxueuze uitstraling en is veel minder onderhevig aan wisselende luchtvochtigheid. Hierdoor is er veel minder kans op kromtrekking bij fineerhout in vergelijking met massief hout. Nog niet overtuigd? Ontdek de vele mogelijkheden van fineerhout op deze pagina.

Binnen elk budget kwaliteitsvol fineer

Dimec heeft zijn ruime aanbod in soorten fineerhout onderverdeeld in drie verschillende collecties: Essentials, Fantasy en Selection. Hierdoor kan je als klant, zonder in te leveren aan kwaliteit, kiezen voor het fineer dat binnen jouw budget past. Maak een afspraak en we bespreken samen de mogelijkheden.

 

Testimonial Silva bvba

Silva bvba, gelegen in het rustige Nossegem, is een dynamisch meubelmakersbedrijf dat reeds vier generaties lang van vader op zoon wordt overgedragen. Zoon Joris staat nu aan het hoofd van het bedrijf. Hij werkte voorheen jaren in het atelier en kent alle kneepjes van het vak. Met de jarenlange stielkennis van hun werknemers wil dit moderne bedrijf elk project van a tot z perfect op maat van de klant afleveren. Wanneer ze gebruik maken van fineerhout kiezen ze resoluut voor de service en kwaliteit van hun vaste leverancier DIMEC.

Lees Meer

Laat je inspireren door de mogelijkheden van fineer

We geloven rotsvast dat het uitwisselen van ideeën leidt tot creatievere en mooiere realisaties. Verken de veelzijdigheid van fineerhout via deze inspirerende projecten.

Testimonial F. Luypaert

Testimonial iXtra

Testimonial Project Vijf

Testimonial SAAI

Testimonial Speeckaert

Testimonial Si Design

Testimonial Bhoom Creative Design Unit

Favere-Interieur

Testimonial Favere-Interieur

Testimonial Glenn Sestig Architects

Testimonial Silva

Testimonial Van Overstraeten

Bespreek je project

Wil je fineer gebruiken in je toekomstige project? Ontdek je mogelijkheden en bespreek ze met een fineerexpert.

Maak een afspraak

Vraag stalen aan

Ontdek fineerhout met al je zintuigen en leer het materiaal écht kennen of overtuig je klanten van de houtkeuze.

Haal een staalkaart in huis

Vraag een offerte aan

Staat je project in de startblokken, maar ontbreken de cijfertjes nog? Onze fineerexperst helpen je graag verder.

Vraag offerte aan

De voordelen van fineer

Fineerhout biedt unieke voordelen ten opzichte van andere materialen bij de realisatie van projecten. Niet alleen qua kwaliteit en, maar ook op het gebied van veelzijdigheid is fineerhout een degelijke keuze.