Testimonial SAAI

Twee creatieve broers, dat geeft gensters en die voelen we bij en Frederik en Pieterjan Saey, al zes jaar de trotse zaakvoerders van SAAI uit Aalter. De interieurvormgever (Frederik) en de meubelmaker (Pieterjan) vullen elkaar perfect aan in hun unieke ontwerpen die een harmonieus spel vormen van texturen en volumes, vlakken, lijnen en punten. Fineerhout van Dimec is een materiaal dat bijna permanent terugkomt in hun realisaties. 


 

Frederik: “Onze klanten zijn vooral een high end publiek dat via mond-tot- mond reclame bij ons komt. Zij voelen zich aangetrokken tot onze woningontwerpen, zowel nieuwbouw als renovatie, in hedendaagse en strakke stijl. Minimalisme, detail en materiaalkeuzes zijn belangrijke parameters die wij ten volle uitspelen. Ik omschrijf ons dikwijls met de quote ‘Sensation by simplification’. We hebben een eigen atelier, samen met 10 medewerkers zitten we zeer kort op alles wat we realiseren en zo hebben we een constante controle over alle details. Het spreekt vanzelf dat we over een reeks gespecialiseerde machines beschikken om de kwaliteit van onze eindproducten te garanderen.

 

Fineerhout komt zeer regelmatig terug in onze projecten. We doen beroep op Dimec omdat we best wel veeleisende klanten hebben. Het aanbod van Dimec is ruim, zowel in mogelijkheden als in soorten fineer. Ik hou van het materiaal omdat het een unieke uitstraling en een aangenaam gevoel heeft én de mogelijkheid biedt om grotere oppervlaktes doorlopend af te werken. En last but not least, het is een niet-massief product met een lagere ecologische voetafdruk omdat er meerdere vellen van 1 boom gebruikt kunnen worden.

 

Heel vaak worden klanten die het atelier bezoeken geïnspireerd door de realisaties waar we op dat moment aan werken. Er is dus niet bepaald één fineerhout dat eruit springt. Wij doorspreken het ganse project tot in de kleinste details met onze klanten, ondersteund door moodboards of 3D-renders. De klant ontvangt daarna alle informatie samen in een map. Een duidelijke omschrijving van het project (wat doet SAAI wel, maar ook wat doet SAAI niet), een moodboard met de materiaalkeuze, een schets van het project en een gedetailleerd technisch plan.”

 

 

Benieuwd naar wat de broers Saey kunnen? Bekijk de realisatie in restaurant Callas in Aalter waar SAAI de tafels, deuren en kasten ontwierp of in Optiek Olivier in Nieuwpoort waar Frederik en Pieterjan instonden voor de totale winkelinrichting. Ben je getriggered door de aanpak van de gebroeders Saey, contacteer hen via mail@saai.co.
Heb je interesse in het ruime gamma fineerhout van Dimec? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via +32 3 844 46 94 en we bespreken samen wat mogelijk is.

Bespreek je project

Wil je fineer gebruiken in je toekomstige project? Ontdek je mogelijkheden en bespreek ze met een fineerexpert.

Maak een afspraak