Testimonial Silva

Silva bvba, gelegen in het rustige Nossegem, is een dynamisch meubelmakersbedrijf dat reeds vier generaties lang van vader op zoon wordt overgedragen. Zoon Joris staat nu aan het hoofd van het bedrijf. Hij werkte voorheen jaren in het atelier en kent alle kneepjes van het vak. Met de jarenlange stielkennis van hun werknemers wil dit moderne bedrijf elk project van a tot z perfect op maat van de klant afleveren. Wanneer ze gebruik maken van fineerhout kiezen ze resoluut voor de service en kwaliteit van hun vaste leverancier DIMEC.

 

“Wij hebben een heel uiteenlopend klantenbestand. Naast kleinere particuliere projecten, krijgen we ook klanten doorgestuurd via architecten. Daarvoor maken we voornamelijk exclusief maatwerk binnen Europa. Zo hebben we klanten in Parijs, St. Tropez en Londen. We werken het meubilair op maat uit in ons atelier in Nossegem om ze vervolgens op locatie op te bouwen of te installeren. Het is voor het ganse team een hele uitdaging dit precisiewerk klaar te stomen zodat het bij de klanten perfect geplaatst kan worden.

 

Hierbij komt ontzettend minutieus maatwerk kijken. Mijn echtgenote, die ook in de zaak zit, is interieurarchitecte. Zij maakt tekeningen in AutoCAD aan de hand van de schetsen die ze ontvangt van de plaatselijke architecten. Die moeten tot op de millimeter juist zijn zodat de schrijnwerkers geen fouten maken bij de uitvoering.”

 

Ondertussen voeren we ook totaalprojecten uit. Daarbij maken we een moodboard en 3D-renders. Zo krijgt de klant vanaf de start een idee van wat het uiteindelijk gaat worden. Zo doen wij bijvoorbeeld volledige renovaties van badkamers of keukens. Dat gaat van de loodgieterij tot en met het effectief maken van het badkamermeubel. Op die manier heeft de klant één aanspreekpersoon die het geheel kan coördineren.”

 

Onze klanten zijn vaak op zoek naar exclusiviteit, een uniek ontwerp met interessante materialen. Daardoor krijgen we de kans om met duurdere fineer zoals moeraseik aan de slag te gaan. Dit moeraseik wordt momenteel gebruikt in het ‘Sterea’ project. Dat is een golfclub in Sterrebeek waar wij kasten, tv-meubels en ander meubilair maken voor het luxueuze clubhuis en restaurant.”

Silva Foto detail

Voor fineerhout vallen we steevast terug op onze trouwe partner DIMEC waar we al jaren mee samenwerken. Ze bieden uitstekende kwaliteit en het gevraagde materiaal wordt steeds verzorgd en tijdig geleverd. De fineer die we momenteel het meest gebruiken, zijn blank eik en bruin eik gekleurd in massa. Het zandstralen gebeurt bij ons in eigen atelier, waardoor we de fijne afwerking van het product beter kunnen controleren.”

 

Ik heb het volste vertrouwen in zaakvoerder George. Hij weet als de beste welk fineer geschikt is voor onze projecten en informeert me hiervan op regelmatige basis. Ik hoop dan ook dat we nog lang kunnen samenwerken.”

 

Wil je zelf een project bespreken met Joris Vanmalcot? Meer informatie over zijn interieurarchitectenbureau vind je op https://silva.be/.
Ook benieuwd naar ons fineerhout van moeraseik? Bekijk dan zeker onze Premium-selectie. Of bespreek onmiddellijk jouw project met onze fineerexperts.
Contacteer ons en we bespreken samen de mogelijkheden.

Bespreek je project

Wil je fineer gebruiken in je toekomstige project? Ontdek je mogelijkheden en bespreek ze met een fineerexpert.

Maak een afspraak