Testimonial Speeckaert

Speeckaert, dat is een gepassioneerd team schrijn- en timmerwerkers. De vierde generatie alweer! Waarom ze voor Dimec als leverancier van fineer kozen is duidelijk: Speeckaert en Dimec delen dezelfde passie voor vakmanschap!

 

Philippe Rolly, zaakvoerder bij Speeckaert: “Dimec volgt de trends, maar we kunnen ook met hen op de zolder gaan snuffelen om een speciale fineerkeuze te maken. Ze bieden niet alleen een ruim aanbod aan fineersoorten maar ook in afwerkingen: gerookt, geborsteld, gekleurd, enz. Ze spreken met kennis van zaken, het is een artisanale leverancier. We herkennen veel van onszelf in Dimec, ook een familiale onderneming.

 

Ik ben bij Speeckaert de fiere vierde generatie! Onze activiteiten evolueerden van het traditioneel timmer- en schrijnwerk naar specialisatie in diversificatie. Vijftien jaar geleden namen we de uitdaging aan om naast onze bestaande activiteiten in hedendaags en authentiek houten buitenschrijnwerk, traditioneel timmer- en schrijnwerk, ons te bekwamen in maatmeubilair, kastenwanden en keukens in alle stijlen en startten we met een eigen interieurproductie. Hierdoor werden we voor totaalprojecten van talrijke exterieur- en interieurarchitecten vaste partner.

Een van de nichemarkten waar we ons in bewegen is het restaureren en vernieuwen van authentiek buitenschrijnwerk. Dit is echt een ambacht, waar we net als zovele collega’s moeilijk personeel voor vinden. Medewerkers met “goesting en passie” vinden, kansen geven en intern opleiden is de boodschap. Vandaag hebben we een 25-tal medewerkers in dienst in beide afdelingen.

 

Onze klanten komen vaak met moodboards en/of rendertekeningen; de techniciteit, knowhow en een deels geautomatiseerd productieproces zijn niet meer weg te denken, maar de menselijke interactie blijft voor mij toch het belangrijkst, zeker bij de keuze van materialen. We zeggen in veel woorden wat we doen, maar we doen dan ook wat we zeggen.

Fineerhout is naast het massieve alom aanwezig in onze projecten. De meerwaarde van dit materiaal is duidelijk, ik ervaar drie grote voordelen. Ten eerste de natuurlijke uitstraling, ten tweede de schier oneindige mogelijkheden in kleuren en stijlen en structuren. Een laatste belangrijk voordeel is de betaalbaarheid van het materiaal.


Benieuwd naar wat Speeckaert Houtprojecten / Interiores Speeckaert voor je kan betekenen? Neem contact op via +32 9 325 88 88.
Wil je kennismaken met het vakmanschap van Dimec en het ruime aanbod fineersoorten en afwerkingen? Je kan onze fineerexperts bereiken via het contactformulier of telefonisch via +32 3 844 46 94.

Bespreek je project

Wil je fineer gebruiken in je toekomstige project? Ontdek je mogelijkheden en bespreek ze met een fineerexpert.

Maak een afspraak