Testimonial iXtra

Interieurarchitect Filip Vanryckeghem staat reeds vijftien jaar aan het roer van zijn bureau iXtra, in Menen. Sinds 2002 realiseert hij sterke totaalprojecten voor zijn vele klanten, gekenmerkt door een persoonlijke touch en warme accenten. Fineerhout van DIMEC is daarin zo goed als altijd terug te vinden. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen met DIMEC.

 

“Het grootste aandeel van mijn werk zijn private, residentiële projecten. Maar desondanks sta ik ook altijd open voor kleinere projecten. We zijn zeker niet exclusiever dan onze collega’s.

 

Ik begin meestal te denken vanuit de vloer. Dat is immers, letterlijk en figuurlijk, de drager van de inrichting. Eén van mijn grotere projecten was voor een riante villa in Kortrijk. Dat was een woonst uit de jaren ‘70 die in zijn laatste renovatiefase zat. Ik heb daar gekozen voor geparelstraald Franssino-fineer. In combinatie met de natuurstenen vloer gaf dat een enorm ingetogen sfeer.

 

Een ander project dat ik met DIMEC-fineer voltooide, was in een woonst in Moorslede. De eigenaars wilden daar een nieuwe slaapkamer met bijhorende dressing creëren. Mijn keuze viel daar voor Rovere-fineer uit de Tabu-reeks. Het resultaat is een mooie, open inrichting waarbij het fineer en de gekozen parketsoort elkaar prachtig complementeren.

 

Dergelijke projecten kun je niet realiseren zonder het nodige, persoonlijke contact. Ik wil mijn klant leren kennen, zodat het meubel volledig voldoet aan de visie van de klant. Alleen zo maak je gepersonaliseerde designs mogelijk. Ook een warm accent is steevast present. Het materiaal dat je gebruikt, creëert mede het gevoel van het meubel. En fineerhout is daar perfect voor. Het is een warm en eerlijk materiaal. Raffinaat of laminaat lijkt al snel nep of goedkoop.

 

Ik gebruik in bijna elk project fineerhout, en dit voornamelijk van DIMEC. De keuze is enorm uitgebreid: je vindt altijd wel een houtsoort die bij het project past. Dat is belangrijk: de puzzel moet kloppen. Je kunt immers niet meer terug. Vooral de Tabu-reeks spreekt mij aan. Die worden in massa gekleurd, waardoor je bijna geen kwaliteitsverlies hebt. Het fineer van Dimec is heel degelijk waardoor je er probleemloos mee aan de slag kan.

 

Mijn samenwerking met DIMEC is bijna organisch. Er is een enorm soepele flow. DIMEC kent mij na tien jaar door en door. Ze weten wat ik gebruik, en wat ik mooi vind. Als er nieuwe houtsoorten zijn, word ik daarvan persoonlijk op de hoogte gesteld. Er is bijna een natuurlijke reflex om elkaar iets te laten weten. Door die vlotte communicatie en service ben ik een tevreden klant van DIMEC.”

 

 

Wil je zelf een project bespreken met Filip Vanryckeghem? Meer informatie over zijn interieurarchitectenbureau iXtra vind je op http://www.ixtra.be/.

Ook benieuwd naar onze Tabu-reeks? Ontdek deze Italiaanse houtsoort, samen met nog vele andere, creatieve fineren in de Fantasy-collectie.

Bespreek je project

Wil je fineer gebruiken in je toekomstige project? Ontdek je mogelijkheden en bespreek ze met een fineerexpert.

Maak een afspraak