Testimonial Project Vijf

Op een frisse lentemorgen worden we hartelijk ontvangen door Danny Hoorelbeke in Diksmuide. Reeds tien jaar staat hij daar aan het roer van ‘Project Vijf’: het vijfde project van zijn goedgevulde carrière. Zijn realisaties zijn kenmerkend strak en warm: een stijl waar fineer vaak een plek vindt. Wij spraken met hem over zijn visie op het werk, zijn realisaties en zijn samenwerking met DIMEC.

 

“Ik ben momenteel ongeveer twintig jaar actief als interieurarchitect, waarvan de eerste tien in samenwerkingsverband. Momenteel run ik ‘Project Vijf’ reeds tien jaar op zelfstandige basis. Enkel voor horeca projecten werk ik nog samen met een gespecialiseerde partner, maar dat omvat slechts zo’n 30% van al mijn projecten. Het gros van mijn realisaties is privaat en residentieel. Heel af en toe komt daar eens een commercieel project bij kijken.

Als mensen mij vragen om mijn stijl te typeren, antwoord ik altijd: “strak, maar warm”. Ik ben erg geïntrigeerd naar de manier hoe mensen leven en gebruik maken van een ruimte. Een interieur moet immers niet enkel mooi zijn, maar vooral ook functioneel. Bij aanvang probeer ik daarom altijd eerst het gebouw te analyseren. Hoe gaan mensen deze ruimte gebruiken, en hoe kan ik de indeling optimaliseren? Alleen zo kun je een harmonisch geheel creëren, volledig op maat van de klant. In het verlengde daarvan, maak ik ook veel gebruik van natuurlijke materialen. Fineer en natuursteen zijn daarvan het perfecte voorbeeld. Het leeft, het is eerder ‘materie met substantie’ en heeft een warme uitstraling. Er bestaan uiteraard imitaties in parket of laminaat, maar die kunnen nooit de echtheid van zo’n natuurproduct evenaren, laat staan overtreffen. Bovendien is fineer een stuk duurzamer dan massief hout. Je haalt een veel grotere oppervlakte uit één en dezelfde stam.

Ik volg de trends op het gebied van interieurvormgeving sterk op. Zo heb je tegenwoordig de populaire Scandinavische stijl die gebruikt maakt van lichte kleuren en materialen, de in mijn ogen blijvende “Italiaanse” stijl met donkere en kleurrijke accenten, en de Japanse benadering met de focus op een harmonisch samenspel van ruimte en meubel. Elk van die stijlen vereist een andere aanpak met andere materialen. Hiervoor heb je een leverancier nodig met een breed en uniek aanbod. Voor fineer heb ik daarom gekozen voor DIMEC.

DIMEC heeft immers een enorm aanbod aan fineer. Ik vind altijd wel een soort die past bij het project. Bovendien heb ik een goed contact met hun vertegenwoordiger, Dave. Hij kent mijn stijl en weet aan welke projecten ik werk, waardoor hij me geregeld op de hoogte brengt van nieuwigheden in het assortiment. Zo’n brede service en opvolging had ik initieel niet verwacht. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik werd opgebeld door DIMEC om mij te bedanken voor mijn vertrouwen in hen.

Onlangs nog gebruikte ik fineer van DIMEC bij een woonproject in Koekelare, volledig uitgewerkt door het bedrijf Waeles uit Diksmuide. Om de lichte natuursteen vloer, uitgewerkt met ‘Pietro Di Medici, te complementeren, koos ik daarvoor Europese eikenfineer, bruin in de massa gekleurd. Deze afwerking heeft dezelfde uitstraling en kwaliteit als moeraseik, maar het is heel wat minder duur. Ook in de slaapkamer heb ik hetzelfde materiaal gebruikt om een open, genegen en warme ruimte te creëren. Deze keer door creatief met panelen te werken, waarbij het fineer in horizontale en verticale toepassingen gebruikt wordt. Het totaalplaatje is modern, maar harmonieus.”

 


Benieuwd in de projecten van Danny Hoorelbeke? Laat je inspireren door de projecten op zijn website.

Zelf ook benieuwd naar ons Europese eikenfineer, bruin in de massa gekleurd? Ons Essentials-gamma bevat vele betaalbare fineersoorten van topkwaliteit. Wil je meer te weten komen over Project Vijf, dan vind je op hun website alle nodige informatie terug.

 

Bespreek je project

Wil je fineer gebruiken in je toekomstige project? Ontdek je mogelijkheden en bespreek ze met een fineerexpert.

Maak een afspraak