Testimonial Van Overstraeten

Hét bedrijf van fineer, zo stelt Wilfried Van Overstraeten Dimec voor aan zijn klanten. En hij kan het weten, want de twee bedrijven werken al meer dan dertig jaar samen.
Bij Van Overstraeten ben je aan het juiste adres voor een interieuroplossing op maat. Van keukens tot volledige interieurs, de medewerkers – dat zijn er een vijftigtal waarvan vijf interieurarchitecten – zetten er graag hun tanden in.

Wilfried en Conny Van Overstraeten (broer en zus) leiden vandaag het bedrijf. Bij de totaalprojecten gaan ze zover dat ze hun klanten ook kleuradvies geven en assisteren bij decoratie en verlichting. Wilfried: “deze van ‘A tot Z projecten’ komen het vaakst voor. Vandaag moet alles ‘vooruit gaan’ en dan is één interieurpartner een slimme keuze. Ook budgettair, want wij vragen meerdere offertes aan onze leveranciers én wij kennen de prijzen. Zo komen we voordeliger uit dan wanneer een particulier individueel offertes opvraagt.”

 

 

Fineer, van vader op zoon

Van Overstraeten werkt al dertig jaar samen met Dimec, voor eigen projecten en voor opdrachten van architecten en winkels. Het is een bedrijf van vader op zoon, en de goede leveranciers zijn mee overgenomen van vader op zoon. Ook Dimec! Waarom? Wilfried: “het zijn experten in hun vak. Het niveau van hun dienstverlening is onovertroffen. We worden altijd snel geholpen, ook als het eens ‘heel’ snel moet. En de kwaliteit van hun fineerproducten is enorm goed. In die dertig jaar weet ik van één probleem, en dat werd direct opgelost.
Een ander belangrijk argument pro samenwerking is het enorme assortiment. Natuurlijk zijn er klassiekers, zoals eik, notelaar en wengé, waar mensen graag naar grijpen. Wij zijn ook ontwerpers, dus stellen wel alternatieven voor, maar we merken duidelijk de aantrekkingskracht van deze houtsoorten. Daarnaast spreken moeraseik en macassar aan, die zijn wel kostelijk, maar we gebruiken een aanzienlijke hoeveelheid om mooie realisaties mee te maken. Sipo, Sapeli en kers zijn nu wat uit de mode. Maar we weten, alles komt terug.”

Als het wat moeilijker mag zijn

Zowel voor ontwerp als materiaalkeuze, in de markt staat Hofleverancier Van Overstraeten bekend voor ‘als het wat moeilijker mag zijn’. Wilfried: “ook daarvoor is Dimec de perfecte sparringpartner. Dan gaan we samen met de klant naar de zolder van Dimec. Het voelt een beetje aan als snoep gaan kiezen in een snoepwinkel, daar tussen de Dimec Selection zoals moeraseik of macassar gaan snuisteren.” Sinds begin dit jaar maakt Van Overstraeten bij totaalprojecten ook een virtueel voorstel van het ontwerp. Zo kan de klant virtueel door de ruimte wandelen en het ontwerp en de materiaalkeuze bekijken. “De klant kan zich zo een goede voorstelling maken van het geheel, en wanneer nodig passen we de materialen en kleuren aan totdat de mensen helemaal overtuigd zijn,” vertelt Wilfried.

 

 

Vol hout of fineer?

Als Wilfried moet kiezen tussen vol hout of fineer in zijn projecten? Waar gaat hij voor? Wilfried: “bij Van Overstraeten doen we alle stijlen, van klassiek tot strak modern. In de klassieke interieurs werken we met vol hout, maar die vraag daalt. In de strakke interieurs, die nog niet zo lang geleden wit/wit waren, stijgt de populariteit van fineer snel omwille van de warmte die hout uitstraalt. Mijn mening: een fraai interieur vraagt om fineer. Laminaat is wel mooier geworden, maar het biedt niet het gevoel dat fineer wel heeft. Ikzelf ben een onvoorwaardelijke fan van Europese notelaar, voor mij dé klassieker. De beweging in het hout, de kleuruitstraling, prachtig!”

 

 

 

Maak kennis met Van Overstraeten. Ontvang je graag een staalkaart om de mogelijkheden van fineerhout te ontdekken? Contacteer Dimec. Of neem contact op met onze fineerexperts.