Goddeeris te Kortrijk

Op het industrieterrein Ovenhoek in Roeselare verrees recent een niet alledaags bedrijfsgebouw inclusief verrassend interieur. Wij trokken samen met designer Gerd Couckhuyt van Bhoom naar Roeselare om het met eigen ogen te aanschouwen.

Goddeeris

Het West-Vlaamse familiebedrijf Goddeeris groeide van een sanitair bedrijf uit tot een volwaardige speler én specialist in industrial HVAC (heating, ventilation, air conditioning) en industrial piping. Door de sterke groei van de onderneming was een compleet nieuw bedrijfsgebouw dringend nodig. Jan Goddeeris kende designer Gerd via een aantal privéopdrachten, en daaruit bleek dat hij de geknipte persoon was om een vernieuwend concept voor een bedrijfsgebouw te ontwerpen. Gerd vond voor dit project een echte sparring partner én partner in crime in architect Dirk De Meyer van ddmarchitectuur.

De heren ontwierpen een bedrijfsgebouw met een niet alledaagse vorm waarbij de omgeving volledig werd benut en mee opgenomen in het gebouw. De grote raampartijen zorgen naast de juiste lichtinval ook voor een rustig beeld over de West-Vlaamse polders.

Binnen koos men voor één open office met in het midden een centrale hub waar de receptie, copy/print ruimte en bar één geheel vormen. Gerd: “een open werkruimte is meestal een statisch geheel. Hier gaan we voor een andere insteek die een stevige dynamiek mogelijk maakt. Al het kantoormeubilair zoals bureaus en kasten staat op wielen. Zo kunnen medewerkers hun kantooromgeving continu aanpassen. In het begin zagen we clusters van burelen dicht bij elkaar. Nu ervaren we dat collega’s langzaamaan wat verder uit elkaar gaan zitten. Niemand heeft een eigen bureau en clean desk is de regel. Medewerkers laden op het einde van de dag hun spullen in een karretje en rijden daarmee naar een station. Het was even wennen, maar de collega’s lijken de nieuwe manier van werken nu wel aangenaam te vinden.”

Gerd: “we hebben veel denkwerk gestoken in hoe die flexdesk in de praktijk toepassen, bijvoorbeeld de voedingen, IT, verlichting en akoestiek. Daarom kozen we bijvoorbeeld niet voor geen tegelvloer maar wel voor een verhoogde houten constructie van multiplex. Die heeft luiken zodat kabels gemakkelijk kunnen worden verlegd. Als het bedrijf verandert, kan men de setting makkelijk aanpassen.”

Afwerking kasten en burelen

Voor de afwerking van de kasten, burelen en receptie/bar in het open kantoor en in de vergaderzalen koos Gerd samen met zijn klant voor het gebleekte eikfineer van Dimec. De eikfineer zorgt voor een strakke look en vormt een harmonieus geheel met de groene bekleding en het witte metaal. Gerd: “ik gebruik graag fineer in mijn ontwerpen en Goddeeris koos voor het Dimec fineer omwille van de hoge kwaliteit van het materiaal, de verfijnde afwerking en de luxueuze, warme uitstraling.”

 

 

Gerd Couckhuyt van Bhoom vertelt honderduit over zijn projecten en waarom hij voor het fineer van Dimec kiest in deze testimonial.
Benieuwd naar onze gebleekte eikfineer? Bekijk dan zeker onze Section/Essentials/Fantasy-selectie. of maak een afspraak met onze fineerexperts.