Testimonial Bhoom Creative Design Unit

Tijd om een product- en interieur designer te ontdekken die al zijn dromen waarmaakt: Gerd Couckhuyt van Bhoom Creative Design Unit uit Kortrijk. Kernwoorden die zijn designs omschrijven zijn organisch, minimalistisch en asymmetrisch en fineer komt regelmatig terug in zijn ontwerpen.
Gerd runt Bhoom samen met zijn zus. Cinthy neemt alle administratieve taken voor haar rekening. Gerd is het creatieve brein en ontwerpt producten samen met bestaande merken, maar doet ook architecturaal- en interieurdesign. Voorbeelden van zijn werk zijn tafellampen, plafond- en wandverlichting, meubilair zoals stoelen, maar ook serviezen, ijsemmers en zelfs een design rustbed voor honden. De ontwerpen zijn organisch en asymmetrisch, minimalistisch uitgepuurd tot de verhoudingen 100% kloppen. Vooral de vorm primeert, een passie die voorkomt uit zijn andere hobby, beeldhouwen.

 

 

Verloop projecten

Gerds projecten starten met het verlanglijstje van de klant. Dan volgen er de eerste schetsen. In de ontwerpfase bekijkt hij de flow in het interieur: hoe wordt de ruimte gebruikt? Hij tekent beweeglijnen en creëert volumes. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de klant die steevast mag rekenen op verrassende voorstellen. Vervolgens maakt de ontwerper 3D-render tekeningen en steeds vaker ook VR-omgevingen. Dan kan de klant virtueel door de ruimte wandelen en zijn materiaalkeuze bekijken. Gerd voert met zijn Bhoom afgebakende opdrachten uit, maar ook carte blanche projecten. Hij werkt voornamelijk voor Belgische klanten, maar vertoeft regelmatig in het buitenland om de buitenlandse stek van zijn klanten onder handen te nemen.

Fineer

De ontwerper maakt geregeld gebruik van fineer omdat het hoog decoratief, budgetvriendelijk en een natuurlijk materiaal is. Daarnaast biedt het een waaier aan mogelijkheden voor zijn ontwerpen. Gerd: “mijn voorkeur gaat uit naar houtsoorten waar ‘leven’ in zit zoals notelaar, eik en wengé. Mijn droomsoorten zijn macassar, moeraseik en afromisa. Ik kwam in contact met Dimec toen verkoper Dave over de vloer kwam en een stalen map achterliet. Ik stel Dimec ook graag voor aan mijn partners waarmee ik projecten heb lopen. Dimec biedt namelijk een zeer ruim assortiment, een goede kwaliteit en fineer dat in de massa gekleurd is. De samenwerking verloopt altijd vlot, en dan is er nog de feedback die ik krijg van de verwerkers die contact hebben met Dimec eens de keuze is gemaakt.”

De meeste dromen …

… zijn geen bedrog! Gerd hoopte al een tijdje om een volledige bedrijfsomgeving, een interieur én exterieur, te ontwerpen. Die architecturale droom kwam recent uit toen Jan Goddeeris hem contacteerde. Gerd zette zich aan de tekentafel en ontwierp samen met architect Dirk De Meyer het custom made interieur en exterieur van het nieuwe bedrijfsgebouw van Goddeeris in Roeselare.
 
Goddeeris

 

Stilstaan is achteruitgaan, dus er staat al een nieuwe droom op de planning van deze creatieveling. Gerd: “het volledig ontwerp van een hotel maken, zowel het interieur als exterieur, dat zou fantastisch zijn. En ik verheug me ook al op alle accessoires die in een klassevol hotel aanwezig zijn zoals linnen, badjassen, deurknoppen, schakelaars enzovoort.”

Wil je een idee bespreken met Gerd? Meer informatie over Bhoom vind je op http://bhoom.be. Benieuwd naar wat fineer in jouw project kan betekenen? Bekijk dan zeker onze Section/Essentials/Fantasy -selectie. Of neem contact op met onze fineerexperts.

 

DIMEC Essential fineer

Ontdek de mogelijkheden van Fantasy fineer

Testimonial Glenn Sestig Architects

Testimonial Speeckaert

Testimonial SAAI