Testimonial F. Luypaert

Francis Luypaert is een zeer gepassioneerde binnenhuisarchitect. Al 10 jaar levert hij exclusieve totaalprojecten op vanuit zijn bureau in het mondaine Kortrijk. Met stiptheid als één van zijn voornaamste handelsmerken, gaat zijn keuze voor fineerhout resoluut naar DIMEC. We zochten hem op om te praten met hem over de samenwerking.

 

“Ik werk ondertussen al tien jaar zelfstandig als binnenhuisarchitect. Daarvoor heb ik altijd in loondienst gewerkt. Nu werk ik vanuit dit pand, waar ik mijn klanten ook ontvang. Alle stalen zijn hier aanwezig. Bij elk nieuw project werk ik daarmee eerst een moodboard uit. Keuken, woonkamer, aankleding… alles wordt van tevoren bepaald en tentoongespreid. Zo weet de klant exact wat hij of zij kan verwachten. Pas nadien kies ik mijn leverancier, volledig in functie van de stijl en de smaak van het project.

 

95% van mijn projecten zijn privaat. Het grootste deel van die klanten geraakt via mond-tot-mondreclame tot bij mij. We doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat onze klanten niet voor verrassingen komen te staan. We zijn bijvoorbeeld enorm strikt in onze timing: de begin- en de einddatum van elke realisatie liggen ver van tevoren vast. Zelfs de allerlaatste poetsbeurten zijn meegerekend. Ook qua nazorg doen we de nodige inspanningen. Nog jaren na oplevering worden gebreken of schade opgelost. Het is voornamelijk de service die men onthoudt van de samenwerking.

 

Met zo’n streven naar stiptheid is het belangrijk om leveranciers te hebben die vlug reageren en de gevraagde volumes snel kunnen leveren. Dat is één van de voornaamste redenen waarom ik bij fineerhout voor DIMEC kies. De communicatie verloopt strikt en vlot. Ze kennen mijn manier van werken en houden daar rekening mee. De vertegenwoordiger uit West-Vlaanderen komt ook geregeld langs om nieuwe houtsoorten voor te stellen. Dat werkt heel inspirerend.

 

Op dit moment zijn we bezig aan de Crocodile, een apotheek op de Grote Markt in Kortijk. Het is eigenlijk eerder een sanotheek, omdat het veel verder gaat dan een zuivere apotheek. Als tegenhanger voor het beton hebben we daar gekozen voor moeraseikfineer van DIMEC. Het warme karakter van dat hout contrasteert perfect met het koudere beton. Het geheel geeft niet alleen een heel verzorgde, maar ook een zeer unieke uitstraling. Soms heb je fineer nodig om kracht en karakter in een project te krijgen. Dat is hier zeker het geval. Zolang je er maar voorzichtig mee omspringt, is fineerhout een echte eyecatcher.”

 

Samen met Francis Luypaert brachten we een bezoek aan zowel Crocodile als zijn eigen meubelmakerij ‘Ligne Leopard’. Het verslag lees je hier.

 

Wil je zelf een project bespreken met Francis Luypaert? Meer informatie over zijn interieurarchitectenbureau vind je op www.francisluypaert.be .
Ook benieuwd naar ons fineerhout van moeraseik? Bekijk dan zeker onze
Premium-selectie. Of bespreek onmiddellijk jouw project met onze fineerexperts. Contacteer ons en we bespreken samen de mogelijkheden.

 

Bespreek je project

Wil je fineer gebruiken in je toekomstige project? Ontdek je mogelijkheden en bespreek ze met een fineerexpert.

Maak een afspraak