Testimonial Glenn Sestig Architects

Het werk van Glenn Sestig omschrijven? Zo doet hij dat zelf: hedendaagse elegantie, monumentaal en intuïtief, altijd met een sterke, verfijnde architecturale identiteit. Een cohesie of net clash tussen verschillende exclusieve en unieke materialen. Een materiaal dat in al zijn projecten terugkomt, is houtfineer. Sinds lange tijd geleverd door Dimec.

Sestig Townhouse aan het Citadelpark in Gent is de creatieve werkplek en tegelijk showroom van Glenn Sestig, al 25 jaar gepassioneerd architect in binnen- en buitenland. Bij die buitenlandprojecten is er meestal een fijne link met Belgische kunstenaars en modeontwerpers zoals Luc Tuymans en Raf Simons.

 

 

Glenn Sestig Architects tekent high end interieurs en staat in voor projectontwikkeling. Glenn en zijn team werken vanuit de klassieke ‘oldschool’ opbouw van architectuur, het tekenen en creëren van een geheel. Ze focussen sterk op het architecturale in het interieur. De architecten kunnen een lange lijst van prachtige projecten voorleggen, particuliere woningen, high fashion retail en ook kantoren. Glenn trekt zijn visie ook door in de uitwerking van scenografieën van tentoonstellingen, zoals bij de expo van Olivier Theyskens in de ModeNatie in Antwerpen.

Glenn gebruikt fineerhout in al zijn projecten. Glenn: “ik word daarbij gedreven door het beeld van het geheel en de functionaliteit van de ruimte(s). Typische voorbeelden van toepassingen van fineerhout zijn tafelbladen in restaurants, wandbekledingen, kasten in residentiële woningen en in winkels. Fineer straalt een natuurlijke warmte uit, vooral in combinatie met natuursteen, een ander materiaal dat vaak voorkomt in mijn ontwerpen. Fineerhout is betrouwbaar omdat het op een stevige drager wordt gekleefd en niet meer beweegt. Dat is anders dan ‘gewoon’ natuurhout, dat riskeert weleens scheef te trekken. We maken vaak gebruik van ingekleurde fineer, bijvoorbeeld bij de inrichting van winkels. Werken met eventueel ingekleurde fineer levert ook een flinke tijdswinst op, en dat is handig bij strakke deadlines.”

“Ik werk al 20 jaar samen met Dimec, George en ik kennen elkaar dus al een tijdje. Wat ik aan de mensen bij Dimec het meeste apprecieer, is dat ze meezoeken naar oplossingen. Als architecten maken wij een keuze uit hun zeer ruime assortiment. Het is een ervaring én een plezier om door hun magnifieke stalenboek te gaan. In onze projecten gebruiken we veel verschillende soorten fineer, zoals bijvoorbeeld Noce Canaletto, Europese bruine eik en Amerikaanse notelaar. Eik komt wat minder voor in ons werk. Maar alle fineerhout is knap, we laten het mooi passen in de totaalsfeer van het interieur,” besluit Glenn.

Maak kennis met de wereld van Glenn Sestig Architects op http://www.glennsestigarchitects.com

Ontvang je graag een staalkaart om de mogelijkheden van fineerhout te exploreren? Contacteer Dimec via het contactformulier of telefonisch op +32 3 844 46 94.

DIMEC Essential fineer

Ontdek de mogelijkheden van Fantasy fineer

Testimonial SAAI

Testimonial Silva

Testimonial iXtra