Favere-Interieur

Testimonial Favere-Interieur

Een samenwerking die staat als een huis! Zo kan je het verhaal Favere-Interieur – Dimec samenvatten.

Christophe Favere richtte ‘zijn’ Favere-Interieur op in 2000. Het bedrijf telt vandaag, buiten de zaakvoerder, twee medewerkers. Het compacte team is een bewuste keuze. Zo werkt elke medewerker zijn projecten van A tot Z af: van de eerste klanten gesprekken, het uittekenen van het interieur(stuk) tot het afgewerkte resultaat monteren bij de klant. Favere maakt keukens, badkamers en dressings op maat en creëert totaalinrichtingen van woonruimtes, kantoren en zolders. Dit bij nieuwbouw- en verbouwingsprojecten. De productie gebeurt volledig in het eigen atelier, dat 700m2 groot is.

 

Projecten arriveren bij Favere op drie manieren. Christophe gaat, samen met de klant, het project bekijken en begeeft zich dan naar de tekentafel. Bij definitieve goedkeuring door de klant wordt het meubel vervaardigd en opgezet in het atelier. Nieuwsgierige klanten mogen een kijkje komen nemen, voordat de installatie van het meubel plaatsvindt bij hen thuis. Een tweede manier van werken verloopt via verschillende interieurarchitecten die het ontwerp maken, het Favere-team vervaardigt en installeert het meubel bij de klant. Een derde manier is een Totaalinrichting waarbij we samenwerken met PROJEKD, een coördinatiebureau dat instaat voor de opvolging van alle werken. PROJEKD neemt alle afspraken met de klant op zich en bezorgt Favere-interieur de nodige uitvoeringstekeningen. Ook hier zorgt Favere-interieur voor het maken van het meubel in eigen atelier en de installatie.

Het Favere-team gebruikt zeer regelmatig fineerhout in hun ontwerpen. Waarom? Christophe: “het is een prachtig materiaal met enorm veel toepassingsmogelijkheden. Bovendien kan je er bijna naadloos grote vlakken mee bekleden. Met fineer verras je je klant keer op keer, de uiteindelijke uitstraling is uniek want er bestaan geen twee dezelfde bomen. Zo realiseerden we recent een haardwand waarbij we speelden met de draadrichting van het hout. Door te werken met diep uitgeborstelde en donker ingekleurde eik, ontstond een bijzonder effect.” Zijn er bepaalde fineertrends die Christophe opmerkt? “Eik is en blijft een tijdloze klassieker. We merken dat onze klanten houden van de structuur van het hout en eik combineert vlot met vele afwerkingen. Daarnaast werken we ook graag met Lariks, deze heeft een iets hoger prijskaartje. En we hopen binnenkort een project te realiseren met moeraseik,” vertelt Christophe.

Interieurarchitecte Nathalie De Boel
Ontwerp Favere-Interieur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fineerhout leveren bij Favere, dat doet Dimec. Christophe: “onze samenwerking is echt gegroeid. Bij onze start realiseerden we vooral kleinere projecten met een beperkter budget. We werkten toen samen met partners die een mindere fineerkwaliteit leverden. Het aanbod fineer waaruit onze klanten kozen, was toen ook beperkter. Mijn bedrijf groeide en ik ontdekte Dimec. Zij overtuigden mij eerst door de kwaliteit van hun aanbod. Maar snel maakte ik ook kennis met de flexibiliteit en service die zij bieden. Ik durf gerust te zeggen dat de Dimec fineerexperten meedenken, en indien nodig, de extra mile lopen om het project te bereiken.”

Inspireert het verhaal van Favere-Interieur uit Harelbeke je? Contacteer hen via info@favere-interieur.be. Wil je graag de mogelijkheden van fineerhout ontdekken? Een afspraak maken bij Dimec kan via het contactformulier of telefonisch op +32 3 844 46 94.

DIMEC Essential fineer

Ontdek de mogelijkheden van Fantasy fineer

Testimonial Glenn Sestig Architects

Testimonial SAAI

Testimonial Si Design

Vraag stalen aan

Ontdek fineerhout met al je zintuigen en leer het materiaal écht kennen of overtuig je klanten van de houtkeuze.

Haal een staalkaart in huis